6 Şubat 2011 Pazar

Koca Bir Stadyum Fişlenirken...


Koca bir stadyum fişlenirken;

- Yoğun bakımda yatan Mehmet Haberal'ın, hastanedeki odası polisler tarafından arandı. Belki bir yoğun bakım hastasının odasında suç aleti filan çıkar diye; belli mi olur!

- Efes Pilsen basketbol takımının adının değiştirilmesi gerektiğine karar verildi. Zira bundan böyle içki ya da sigara markaları bir spor kulübüne sponsorluk faaliyetinin içinde yer alamayacaktı. Oysa eğer adınız Ülker olursa, hem Fenerbahçe Ülker'e, hem Galatasaray Cafe Crown'a, hem de Beşiktaş Cola Turka'ya aynı anda isim sponsorluğu yapabilirsiniz. Ama oradaki Efes Pilsen adı rahatsız eder, göze batar! Bir bakıma helal gıda-haram gıda ilişkisi.

- İçki içmek artık ülkede yasaklanmaktan beter oldu. Zira çıkartılan yeni yeni yasalarla, süslü ve bürokratik ifadelerle, görünüşte herhangi bir değişiklik olmadı. Ancak pratikte yasa uygulayıcılarına birçok manevra alanı bırakan kararlar alındı ve bu da içki yasağının önünü ardına kadar açtı. İçki günahtı çünkü!

- Ergenekon denen soruşturmada, insanlar haklarında herhangi bir kesinleşmiş suç olmamasına rağmen, hapisteki 1000. günlerini devirdiler.

- AKP, kendi yaptığı anayasadan aldığı güç ile, önündeki tek engel olan yargıyı ele geçirecek düzenlemeler hazırladı. Şimdi de bu düzenlemeleri uygulamaya koymak için kolları sıvamış durumda; ileri demokrasi için!

- Hizbullah mensupları salıverildi. Üstelik dışarı çıkarlarken, hiçbir pişmanlık belirtisi göstermeden, yaptıklarıyla gurur duyan tavırlarla, karşılama törenleriyle kameralara yansıdılar.

- Cumhurbaşkanı köşkte akıllı uslu öğrencilerle toplantılar düzenledi, düzeni bozan aykırı öğrencilere ise yine kapı gösterildi. Yumurta hazmedilmesi zor bir besin maddesiymiş demek ki, bünye kolay kolay özümseyemiyormuş!

- Adamın birisi bir heykel için ucube tabirini kullandı. Öteki de o adama yalakalık yapacağım derken bizzat o adam tarafından yalanlanınca, dımdızlak ortada kalıverdi; zira yalakada utanma yoktu ki!

- Birbirinden alakasız ve emekçi düşmanı maddeler torba yasa adı altında toplanıp, hep birlikte aynı anda meclisten geçirilme hazırlığı ile halka karşı yeni bir ayak oyunu düzenlendi. Bu torba yasayı protesto eden kesimlere karşı ise, yine bilinen yöntem, her derde deva, en önemli ithalat ürünümüz olan biber gazı kullanıldı.

Ve bütün bunlar olurken, on binlerce kişinin bulunduğu bir stadyumda yapılan protesto gösterisinin sonucunda, savcılığın bu protesto gösterisini yapanlara karşı soruşturma başlatması, kulüp yöneticilerinin bizzat kendi taraftarlarını polise ispiyonlamaya hazırız mesajları vermesi, medyanın ağız birliği etmişcesine Başbakan'ı o çok sevdiği mağdur konumunda gösteren yayınlar yapması, nedense beni hiç şaşırtmadı. Bütün o saydığım maddelerdeki olaylar gerçekleşmişken, bu fişleme olayının olmaması sanki eksik kalırdı, büyük resimdeki bütünlüğü bozardı. Böylece de eksik kalmadı işte, resim aynen bütünlüğünü koruyor şimdi.

Koca bir yapboz düşünün ki; bu yapbozun her bir parçası ayrı bir facia, her bir parçası ayrı bir skandal...

2 yorum:

  1. son aylarda yaşananların ve aslında 8 yıllık akp faşizminin yediği nanelerin bir kısmının kısacık ve öz, özeti. ve yine mükemmel anlatılmış. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. nedenler bitti sonuçlara geçtik. hasat zamanı

    YanıtlaSil