18 Şubat 2011 Cuma

Trajedik Buluşmanın Ardından

Zekeriya Öz vs Soner Yalçın:

Birisi özel yetkili savcı, yani içinde bulunduğumuz zamanın en yüksek mevkilerinden birine sahip. İnsanlar onun tek bir emriyle, sorgusuz sualsiz gözaltına alınabiliyor, tutuklanabiliyor veya senelerce hapis yatabiliyor. Üstelik bunların hepsi hukuk kuralları içerisinde yapılıyor, yani herhangi bir hesap sorma şansınız yok. Özel yetkili olan o çünkü, aman ürkütmeyin Hazreti Zekeriya'yı!


Diğeri başarılı bir gazeteci. Onun özel yetkileri yok, ama çok güçlü bir kalemi var, çok geniş bir bilgi birikimi var ve çok sağlam bir kadrosu var. Onun ve ekibinin yaptığı haberler birçok kişi tarafından ilgiyle takip ediliyor, bir bakıma insanlar televizyonda bulamadığı çoğu haberi onun internet sitesinde buluyor. Bu sayede de onun yaptığı haberler anında çok geniş kitlelere yayılabiliyor. Hz. Zekeriya'nın özel yetkileri varsa, Soner Yalçın'ın da böyle bir yeteneği var işte; kurmuş olduğu mütevazi bir internet sitesini şu anda milyonlar takip ediyor.



Odatv'ye girip Zekeriya Öz ismini başlıklarda arattığınızda, karşınıza on dokuz tane haber çıkıyor. Hem başlıklarda, hem de haber metinlerinde arattığınızda ise, altmışa yakın haber görüyorsunuz. Daha önce de söylemiştim zaten, Odatv gündemi çok yakından takip eden ve olayları derinlemesine analiz eden bir haber sitesi. Türkiye'nin gündemini en çok meşgul eden Ergenekon konusuna da kayıtsız kalamazdı doğal olarak. Bu nedenle de Zekeriya Öz hakkında sitede bu kadar haber yer alması gayet normal.

Gel gelelim ki, bu haberlerin neredeyse tamamı, Hz. Zekeriya'nın canını sıkacak, sinirini bozacak haberler. Hem kendi hakkında kişisel olarak yazılanlar, hem de savcısı olduğu Ergenekon davası hakkında yazılanlar, Hz. Zekeriya'nın epey başını ağrıtmıştır bugüne kadar. Zira yazılanların hepsi belgelerle destekleniyor ve davanın arka planında neler yattığını, aslında bunun bir terör örgütü soruşturmasından çok, muhalif isimleri sindirme operasyonu olduğunu anlamamızı sağlayan haberler, sık aralıklarla karşımıza çıkıyordu. Zaten kendisi de rahatsız olmuş olacak ki, bugüne kadar benim sayabildiğim kadarıyla siteye tam üç defa ihtarname göndermişti. Odatv, bu ihtarnameleri cevap hakkına saygısından dolayı olduğu gibi yayınlamış, ama arkasından da gereken cevapları vermekten geri kalmamıştı. Yani kızmayın Hz. Zekeriya'ya; ben olsam, ben de en az onun kadar sinirlenirdim bu siteye!

Velhasıl, beklenen oldu ve Hz. Zekeriya daha fazla dayanamadı bu duruma. Soner Yalçın ve arkadaşları ortaya sürekli yeni haberler koyuyor, Ergenekon davasını, neredeyse daha mahkemesi bitmeden, kamuoyu nezdinde bitirecek yeni belgeler ortaya çıkartıyordu. Bu adam tehlikeliydi ve artık susturulma vakti gelmişti; nitekim bunun için de düğmeye basıldı. Hz. Zekeriya'nın uzun zamandır ellerini ovuştura ovuştura beklediği an yaklaşıyordu artık; Soner Yalçın'ı karşısına oturatacaklar ve o da Yalçın'ı istediği gibi sorgulayabilecekti. Evet, o uzun süreden beri kendisini yaptığı haberlerle zor durumda bırakan adamı, biraz sonra karşısına getireceklerdi. Söz, Hz. Zekeriya'da idi artık!

- Merak ediyorum, Hz. Zekeriya, bugünkü sorgulamada Soner Yalçın'a neyin hesabını sordu? Ortaya birtakım belgeler koyarak mı suçlamalarda bulundu, yoksa Soner Yalçın'dan bu zamana kadar kendisi hakkında yaptığı haberlerin mi hesabını sordu?

- Merak ediyorum, Hz. Zekeriya, bugünkü sorgulamada Soner Yalçın'ı ne ile suçladı? Elde ettiği bulgular ile Soner Yalçın'ın hukuk dışı bir faaliyetini mi yakaladı, yoksa o gönderdiği ihtarnamelere, Odatv tarafından verilen sağlam ayarların mı hesabını sordu?

- Merak ediyorum, Hz. Zekeriya, Soner Yalçın'ın hangi sebeple tutuklanmasını istedi ve onu mahkemeye sevk etti? Bir terör örgütüne üye olduğunu kanıtlayacak delilleri mi mahkemeye sundu, yoksa Soner Yalçın'ın bugüne kadar, kendisinin ipliğini pazara çıkartan haberler yapmasının mı cezasını veriyordu aklınca? Aklınca bir daha böyle haberler yapılmamasını mı sağlıyordu acaba?

Bakmayın merak ediyorum dediğime, aslında cevabı herkes çok iyi biliyor. Hz. Zekeriya, bugün Soner Yalçın'dan herhangi bir davanın, delilin, suçun filan hesabını sormadı. O, bugün tamamen kendi hesabını sordu Soner Yalçın'a, tamamen kendi hesabını kapatmak istedi bugün Soner Yalçın'la. Kendi aklınca kapattı da; ellerini ovuşturdu, adamı karşısına getirdiler, o haberleri sordu, üstüne cevapları dinlemedi bile. Daha önceden de planlamış olduğu gibi, doğruca mahkemeye sevk etti. Şimdilik hesabını gördü zannediyor Yalçın ile ama, bu hesap öyle onun zannettiği gibi hemen kapanır mı, görecek bakalım Hz. Zekeriya! İnsan hayatıyla keyfince oynamanın hesabı hemen kapanır mıymış, biz de Hz. Zekeriya ile birlikte göreceğiz bakalım!

Ben bu satırları yazarken, ajanslara yeni bir haber düşmüş. Hz. Zekeriya tarafından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevkedilen Soner Yalçın, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı yazıyor haber metninde. Kelimelerim tükendi artık. Tutuklandı kelimesini okuduğumda, bunu zaten bekliyor olmama rağmen, yine de bir garip hissettim kendimi. Bu vaziyette fazla bir şey de söylemek istemiyorum zaten. Ama şu bir gerçek ki;

Tuzun kokmuştur Türkiye, büyük geçmiş olsun...

4 yorum:

  1. soner yalçın tutuklandı artık kim dezenformasyon yapacak :( kim ODA'sında gazetecilik yaptığını söyleyip millete bel altı vuracak, nefret söylemlerinde bulunacak, ırkçılığı tetikleyecek, karanlık komplolar oluşturacak :( özgür basın susturuluyor ühü ühü :(

    YanıtlaSil
  2. bu olanların arkasından bunları söyleyebiliyorsan, aksi bir görüşe hak veremeyecek derecede belli bir fikre koşullanmışsın demektir. bu yüzden ben de sana, "bak ama şu şöyle oldu, bu böyle oldu" tarzında bir açıklama yapmayacağım, anlamı olmaz çünkü. varsın, senin görüşün de aykırı bir görüş olarak yerini alsın.

    YanıtlaSil
  3. aynen öyle. tuzumuz çoktan koktu. bizi de alacaklar yakında. bak bloğunu takip filan ederler, aman. bu ülkede blog yazarlarının da tutuklandığını biliyosun. ama sen yaz yine de, gerçeklere tahammül azalıyo giderek, inadına yaz.

    YanıtlaSil
  4. beni henüz o kadar kale alacaklarını zannetmiyorum ;)

    YanıtlaSil