2 Temmuz 2010 Cuma

Yüksek Teknolojiyi Su Bastı!


Ne söyleyeceğimi bilemedim bi anda. Aklımda bir görüntü kaldı sadece. Elinde bir valiz, okulundan ayrılan -daha doğrusu eşyalarını ve kendisini sudan kurtarmak için kaçan- bir öğretim üyesi. Okulunu su basmış, odaları, laboratuvarları, bahçeyi, her yeri..



Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü. Ülkeyi teknolojik alanda ileri götürsün, yapacağı araştırmalarla-çalışmalarla ülke ekonomisine katkıda bulunsun, ülkedeki teknik yetersizliklere bir çözüm sunsun diye kurulmuş, büyük umutlar bağlanmış bir üniversite. Ama bu üniversitenin dere yatağına kurulmuş olması, ülke olarak bütün bu beklentilerin ne kadar uzağında olduğumuzun bir göstergesi adeta. Düşünsenize, sizi teknik açıdan ileriye götürmesi beklenen bir yer, bir gece yağmurun yağması sonucu santim santim sular altında kalıyor. Bırakın ülkeyi, daha kendini kurtaramıyor bu yağmurdan..

Neresinden bakarsanız elinizde kalan bir olay. Fazla bi' şey söylemeye gerek yok o yüzden. Ne diyelim, Allah bu dereleri değil, bu dere yataklarına üniversite yapanları ıslah etsin..

Not: İlgili haberin görüntülerini buradan izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder